ZBOG PRESUDE NOVALIĆU

Bot SDA prijeti Sarajevu: Idem u četnike, ispalit ću granatu na grad

Ja samo želim da se opet zarati, da se ponovo popnem na Trebević, napisao je SDA bot

SDA botovi teško podnijeli presudu. Screenshot

S. M.

31.1.2024

Botovi Stranke demokratske akcije (SDA) jako teško podnose gubitak vlasti. Naravno, vokabular, prijetnje, psovke, primitivizam, uvrede i gadosti, arsenal je koji upotrebljavaju s jednakim žarom kao i ranije, s tim što je on sad pomiješanim sa brojnim jadikovkama, međusobnim optužbama i traženjem krivca zbog ostanka bez budžeta i pozicija.

Novi težak udar botovska zajednica doživjela je nakon što je potvrđena prvostepena presuda Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solak za respiratorni kriminal.

Presuda je posebno teško pogodila bota koji nastupa pod imenom „Dajdža“. Jedan od vodećih botova SDA poznat po obožavanju funkcionera SDA, posebno Sebije Izetbegović i žestokim uvredama na račun političara iz stranaka trojke i novinara koji časno i profesionalno rade svoj posao, zaprijetio je da će zbog presude Novaliću se popeti na Trebević i bombardovati Sarajevo.

Bot "Dajdža" teško podnio presudu. Screenshot

- Pogledah intervju s Fadilom na onoj nekakvoj Istraga emisiji, Fadil preskroman. A ja samo želim da se opet zarati, da se ponovo popnem na Trebević. Al sljedeći put dajdža ide u četnike i prvu granatu na grad govana na Miljacki ću da ispalim – napisao je SDA bot Dajdža na Twitteru.

Ovaj komentar naišao je na cijeli niz osuda na Twitteru.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.