ŠEF BH. DIPLOMATIJE

Konaković se sastao s Obrajanom i Marfijem: "SAD snažno podržava put BiH prema EU, teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje"

Ističući snažan strateški interes SAD za BiH, ponovo se potvrđuje opredijeljenost za podršku putu BiH prema stabilnoj, prosperitetnoj budućnosti

Konaković s Marfijem i Obrajanom. MVP BiH

S. S.

2.2.2024

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i euroazijske poslove Džejms Obrajan (James O'Brien), zajedno s ambasadorom SAD Majklom Marfijem (Michael Murphy) posjetio je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, gdje su se sastali s ministrom Elmedinom Konakovićem. 

- Ističući snažan strateški interes SAD za BiH, ponovo se potvrđuje opredijeljenost za podršku putu BiH prema stabilnoj, prosperitetnoj budućnosti. Ovo je svjedočanstvo trajnog partnerstva i zajedničkih vizija za napredak - naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

- Srdačan razgovor s dokazanim prijateljem BiH. SAD snažno podržava put BiH prema Evropskoj uniji, teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje - poručio je Konaković nakon sastanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.