PREDSJEDNIK SPS-A

Selak: Najvažnije nacionalno pitanje Srbije u ovom trenutku je RS, a državno Kosovo

Srpski narod ima snage i mudrosti da sačuva svoja prava i odbrani nacionalne interese, rekao je

Goran Selak. Pink.rs

S. S.

3.2.2024

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak gostujući u jutarnjem programu na Pink televiziji rekao je "da je proces protiv predsjednika RS Milorada Dodika montiran, te da RS i Srbija treba da vode jedinstvenu i usaglašenu nacionalnu politiku kako bi osigurali budućnost narodu."

- Najvažnije nacionalno pitanje Srbije u ovom trenutku je RS, dok je istovremeno najvažnije državno pitanje Kosovo. Srpski narod ima snage i mudrosti da sačuva svoja prava i odbrani nacionalne interese. Važna poruka, zbog Srba u BiH ali i svih Srba ma gdje da žive, je to što su dva predsjednika, Dodik i Vučić, uvijek zajedno, što smo mogli da vidimo i prilikom referisanja Vojske Srbije - poručio je Selak.

Selak smatra da je proces protiv Dodika na Sudu BiH "montiran, te da miješanje stranih faktora u unutrašnja pitanja BiH dodatno komplikuje odnose."

- Proces protiv Dodika je montiran, cilj im je da ga osude do aprila i eliminišu iz izbora, jer su izbori u oktobru. Međutim, predsjednik RS ima obavezu da poštuje Ustav RS i da proglašava zakone usvojene u NSRS. Predsjednik ne može da odgovara jer se ponaša u skladu sa Ustavom. SPS je legalistička partija koja se u NSRS bori za institucije RS i očuvanje dejtonske autonomije RS, ali u isto vrijeme pozivamo na dogovor tri naroda u BiH, kako bismo zajednički usvojili ekonomske mjere u cilju oporavka privrede i zadržavanja stanovništva - poručio je lider SPS-a.

Na kraju razgovora Selak se zahvalio Srbiji na konstantnoj pomoći koju pruža RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.