BIVŠI PREDSJEDNIK

Tramp: Najgora stvar koja se Americi može desiti je da Bajden opet bude izabran

Bivši predsjednik SAD upozorio je i na razvoj vještačke inteligencije, rekavši da je to "zastrašujuće"

Twitter

D. H.

4.2.2024

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države neće preživjeti ukoliko Džo Bajden ponovo postane predsjednik te zemlje.

Najgora stvar

- Po mom mišljenju, najgora stvar koja može da se dogodi jeste da Bajden ponovo postane predsjednik. Iskreno, iz mnogo razloga, naša zemlja to ne bi preživjela - rekao je Tramp u intervjuu za Fox.

Dodao je da je Bajden "nesposoban i najgori predsjednik u istoriji Sjedinjenih Država".

- To svi znaju - istakao je Tramp, prenosi Tanjug.

Komentarišući to što je Bajden nedavno dobio podršku sindikata radnika u autoindustriji UAW, Tramp je poručio da, kako je rekao, više neće biti radnika u autoindustriji u Sjedinjenim Državama, već će "sve to otići u Kinu i druge zemlje".

Uveo bi carine

On je istakao da bi, ako ponovo postane predsjednik, uveo carine na robu koja se uvozi iz Kine, dodavši da bi one mogle da iznose i više od 60 procenata.

- Moramo to da uradimo - rekao je Tramp.

Bivši predsjednik SAD upozorio je i na razvoj vještačke inteligencije, rekavši da je to "zastrašujuće".

- Prije neki dan sam vidio kako su napravili lažan snimak na kom govorim o nekom proizvodu. Ne možete ni da primetite razliku. Mora nešto da se učini u vezi sa tim, i to brzo - poručio je Tramp.

On je naveo da bi tehnologija vještačke inteligencije mogla da bude zloupotrebljena na razne načine, uključujući ratove, dodavši da je napredak u razvoju te tehnologije "ogroman problem".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.