OGLASILI SE

Autoceste FBiH o radovima na mostu Počitelj: Uklonjen dio pukotina

Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone, naveli su

Radovi na mostu Počitelj. Facebook

H. J. I.

7.2.2024

Na grandioznom mostu Počitelj, a nakon pribavljanja svih neophodnih saglasnosti, u toku su radovi na otklanjaju napuknuća uočenih prije nešto više od pet mjeseci. Nepravilnost koja je nastala na mostu, podsjetimo, greška je izvođača, a na pojavu pukotina koje su se pojavile na jednom od spojeva mosta Počitelj, tačnije između stubova S3 i S4, visine od 92 i 91 metra, utjecala su ugrađena čelična užad.

Iz Autocesta FBiH oglasili su se povodom radova na mostu Počitelj.

- Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije. Time se most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, upotrebljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.

Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova. Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone - naveli su iz Autocesta FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.