MILIONSKI PROJEKT

U Brčkom uskoro počinje izgradnja dva nova objekta obdaništa i zabavišta "Naša djeca"

Izgradnja objekata će se odvijati u dvije faze

Obdanište i zabavište “Naša djeca”. Radio Brčko

FENA

7.2.2024

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH najavilo je izgradnju dva nova objekta za potrebe obdaništa i zabavišta “Naša djeca” u mjesnoj zajednici Broduša i Srpska Varoš, za čije je namjene iz budžeta Brčko distrikta planirano 4.500.000 KM.

Izgradnja objekata će se odvijati u dvije faze, a prva faza podrazumijeva da se oba objekta dovedu pod krov i da se u toku realizacije prve faze krene s predmetom radova za drugu fazu i osiguranjem dodatnih sredstava za nastavak započetih radova.

Šef Pododjeljenja za zajedničke poslove u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Samir Čorbadžić rekao je da je u toku javna nabavka za realizaciju građevinskih radova u prvoj fazi izgradnje, navodeći da se trenutno u šest objekata nalazi 500 mališana.

- Izgradnjom novih objekata bit će obezbijeđeni dodatni smještajni kapaciteti i osiguran boravak do 750 djece predškolskog uzrasta - rekao je Čorbadžić.

Kako je dodao, na listi čekanja za prijem djece u obdanište nalazi se oko 400 djece, a izgradnjom ova dva objekta problem sa smještajem djece u obdanište neće se dugotrajno riješiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.