HNK

Benjaminu Grbiću iz Mostara određen jednomjesečni pritvor

Tužilaštvo nije navelo više detalja o ovom slučaju

Ilustracija. Fena

FENA

16.2.2024

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju od najviše mjesec dana osumnjičenom Benjaminu Grbiću (1993.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela „oštećenje tuđe stvari“ u stjecaju s produženim kaznenim djelom „ugrožavanje sigurnost više osoba“ na štetu članova obitelji S. iz Mostara.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora, priopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji s MUP-om HNK-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Tužilaštvo nije navelo više detalja o ovom slučaju, a mediji su proteklih dana pisali da je Grbić uhićen zbog prijetnji smrću bivšem nogometašu i nogometnom treneru Blažu Sliškoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.