STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Zbog niskih temperatura moguća poledica u višim predjelima

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići

Moguća poledica. Anadolija

S. S.

17.2.2024

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu i Drinu, kao i na magistralnim putevima Donji Vakuf-Turbe-Nević Polje i Konjic-Jablanica. Poledica je zbog niske temperature u jutarnjim satima moguća na dionicama u višim predjelima, zatim na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, saopćili su iz BIHAMK-a.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajaju se putevi: Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.