DRŽAVNI MINISTAR

Košarac: Trojki bi bilo bolje da se vrati realnosti umjesto što se po svijetu bavi mlaćenjem prazne slame

Svi prijedlozi SNSD i koalicije iz RS su u skladu sa Ustavom i Dejtonom, tvrdi Košarac

Košarac: Nećemo pristati na NATO članstvo. Fena

E. Ć.

18.2.2024

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) tvrdi da RS podržava EU integracije i da je neupitno kako aktivno radi na ispunjavanju uslova na tom putu, imperativno zagovarajući dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.¸

"Pod uticajem zapadnih mentora"

- S druge strane, evidentno je da pojedini zvaničnici Trojke euforično pričaju o evropskom putu BiH kada odu u EU, ali ne pokazuju spremnost da ispune ono što dogovore politički lideri na domaćem planu.

Sasvim suprotno, oni u pravilu izigravaju domaći dogovor pod uticajem Marfija, Šmita i drugih zapadnih mentora.

Konaković čak ide korak dalje, pa je na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji govorio o NATO integracijama?!!! Neka ne žive san članstva BiH u NATO! Neka prestanu da dezavuišu ljude kako u BiH, tako i Evropi i svijetu, jer taj film neće gledati.

RS nikada neće dati saglasnost za članstvo u NATO, jer je to protiv naših interesa. Jasno smo rekli da je saradnja sa ovim vojnim savezom maksimum o kojem možemo razgovarati. Članstvo ne.

"Podmukla praksa"

Zaista mi nije jasno kako to do sada nisu shvatili. Od integracija BiH u NATO nema ništa. Niti će biti. Zato neka prestanu sa podmuklom praksom da u međunarodnim i domaćim krugovima govore o NATO integracijama.

Umjesto što se po Evropi i bijelom svijetu bave mlaćenjem prazne slame o članstvu u NATO, predstavnicima trojke bilo bi mnogo bolje da se vrate realnosti i unutrašnjem dogovoru.

Svi prijedlozi SNSD i koalicije iz RS su u skladu sa Ustavom i Dejtonom. Na potezu je Trojka koja treba da to prihvati i da nastavimo aktivnosti za dobijanje datuma pregovora. U suprotnom, trojka će snositi odgovornost za zastoj na EU putu! - napisao je Košarac na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.