NIJE PRAVI TRENUTAK

Škaljić za "Avaz": Zašto sam predložio Cetinskog za počasnog građanina Sarajeva

Istakao je da Komisija nije prihvatila prijedlog i neće biti na Vijeću niti će biti dodijeljeno priznanje

Adi Škaljić. Facebook

19.2.2024

Grad Sarajevo svake godine bira počasnog građanina, a povelja se dodjeljuje onima koji su se naročito istakli u razvoju i očuvanju mira grada.

Vijećnik Adi Škaljić je za počasnog građanina Grada Sarajeva predložio hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog, ali prijedlog nije podržala Komisija za imenovanja.

Škaljić je objasnio za „Avaz“ zašto je predložio Cetinskog.

- Prije dvije sedmice sam predložio Cetinskog, a razlozi su bili vezani isključivo za ono što je on učinio za Sarajevo, a to je snimanje spota za pjesmu „Prah i pepeo“ u ratu kojom je na neki način obilježena čitava razmjera štete koja je ovdje učinjena. Poslije rata je održao koncert u Sarajevu, a dio novca donirao Roditeljskoj kući, dovodio goste da pjevaju djeci... - kazao nam je Škaljić.

Škaljić je istakao da Komisija nije prihvatila prijedlog i neće biti na Vijeću niti će biti dodijeljeno priznanje.

- Ono što je dominantno rečeno na sjednici jeste da nije pravi trenutak za to zbog čitave priče o otkazivanju koncerta - ističe.

Mnogi smatraju da bi u ovom trenutku bilo licemjerno Cetinskom dati priznanje počasnog građanina nakon čitave drame koja je nastala povodom njegovog koncerta za obilježavanje 40. godišnjice Olimpijade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.