INDIJA

Ministar Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Konferencija je posvećena rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica

Konaković na konferenciji. MVP

H. J. I.

21.2.2024

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjeluje u radu indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u Nju Delhiju, posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica.

Na marginama Konferencije ministar Konaković susreo se danas, prvog dana Konferencije, sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine Peterom Sijartom (Szijartom).

Ministri su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i napretku koji je posljednjih sedmica ostvaren na putu prema otvaranju pristupnih pregovora.

Konaković i Sijarto. MVP

Ministar Konaković još je jednom naglasio značaj nadolazećeg sastanka Evropskog vijeća u martu 2024. godine sa nadom da će ta odluka biti pozitivna i pokretačka za Bosnu i Hercegovinu i region.

Ministar Konaković naglasio je zahvalnost Mađarskoj na implementaciji Programa obrazovne i kulturne saradnje Stipendium Hungaricum i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) za period od 2023. do 2025. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.