POSJETA NAŠOJ ZEMLJI

Jačanje medicinskih veza između Izraela i BiH

Na kraju posjeta uslijedila je i zajednička večera medicinskih timova

Sastanak u Mostaru. Fena

FENA

21.2.2024

Izraelsko liječničko izaslanstvo posjetilo je Bosnu i Hercegovinu gdje je održalo radni sastanak u Privrednoj komori Države Izrael u BiH, nakon čega i predavanje u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Istaknute osobe

U izraelskom izaslanstvu bile su istaknute osobe kao što su predsjednik Nove europske kirurške akademije (NESA) prof. dr. Mihael (Michael) Stark, zatim suosnivač i glavni tehnološki direktor u ResQ Medical Ltd. dr. Amon Vejselbaum (Amnon Weichselbaum) te izvršni direktor ResQ-Medical Ltd. dr. Itamar Dah (Dach), saopšteno je iz Privredne komore Države Izrael u BiH.

Do posjeta je došlo na inicijativu veleposlanice Države Izrael u BiH Galit Peleg, uz suradnju Gospodarske komore Države Izrael u BiH, a dolazak vodeće skupine izraelskih liječnika u Bosnu i Hercegovinu predstavlja ključni iskorak u suradnji između dviju država i usmjeren je na poticanje tehnološkog napretka u medicini.

Inače, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar predavanje je održao prof. dr. Michael Stark, što je poslužilo kao temelj za kontinuiranu edukacijsku razmjenu i prijenos znanja između dvije države.

Zajednička večera

Izniman doprinos realizaciji projekta pružili su prof. dr. Tomić Vajdana, voditeljica projekta te koordinatori dr. Dejan Tirić, subspecijalist ginekološke onkologije, i dr. Nikolina Penava, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije.

Na kraju posjeta uslijedila je i zajednička večera medicinskih timova koje je ugostio Amir Gross Kabiri.

- Privredna komora Države Izrael u BiH i gostujuća izraelska delegacija dijele predanost ne samo razmjeni znanja, već i istraživanju mogućnosti za održivo partnerstvo. Ovaj posjet je samo početak plodonosne suradnje koja će donijeti inovativna rješenja za poboljšanje zdravstvenih usluga za građane Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju Privredna komore Države Izrael u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.