KANTONALNA MINISTRICA

Hota-Muminović u posjeti školama: Želimo vidjeti iz prve ruke kako napreduje reforma

Izrazila je i posebno zadovoljstvo što u toku posjeta svjedoči uspješnim investicionim radovima i opremanju

Hota-Muminović na sastanku. Vlada KS

S. S.

23.2.2024

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, zajedno sa saradnicima i direktoricom Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Senadom Salihović tokom protekle i ove sedmice posjetila je pet škola na području Kantona Sarajevo.

Povod posjete osnovnim školama „Čengić vila I“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Osman Nakaš“, kao i „Srednjoj muzičkoj školi“ su reformski procesi koji se implementiraju u odgojno-obrazovnom sistemu na području Kantona Sarajevo. U fokusu razgovora bile su obrazovne politike Ministarstva i dobre prakse u školama.

- Razlog posjeta odgojno-obrazovnim ustanovama, koje će Ministarstvo i Institut nastaviti i u narednom periodu, jeste upoznavanje s pozitivnim aktivnostima i praksama, ali i sa izazovima s kojima se susreću nastavnici i učenici. Želimo vidjeti, iz prve ruke, kako napreduje reforma, dosadašnje pozitivne rezultate, ali i tačke na kojima treba dodatno raditi, popraviti ih i eventualno promijeniti. U tom smjeru, korisno je razgovarati s kolegama, prosvjetnim radnicima o temama koje su bliske njihovom poslu, poslušati njihova mišljenja i sugestije, zbog obostranog napretka - naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Izrazila je i posebno zadovoljstvo što u toku posjeta svjedoči uspješnim investicionim radovima i opremanju, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.