NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Na tenderima ukradu stotine miliona KM

Šetnja Sarajevom postala opasna za prolaznike

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

27.2.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Na tenderima ukradu stotine miliona KM.

Četiri milijarde maraka na godišnjem nivou podijele se kroz postupke javnih nabavki! Nije ni čudno što je onda ova oblast primamljiva za bilo koga ko ima neke koruptivne namjere te se tako kroz naštimane tendere ukradu stotine miliona KM.

„Pazi, fasada otpada“ često je viđeno upozorenje na sarajevskim zgradama koje prolaznici mogu svakodnevno uočiti šetajući glavnim gradom. Fasade u Sarajevu su pretrpjele agresorske granate, zemljotrese i razne druge nepogode, pročitajte ko je zadužen za njihovu popravku.

Jezive poruke i prijetnje bombama i eksplozivom zabrinule su jučer bh. javnost. Dvije škole u Sarajevu i jedna u Cazinu zbog prijetnji su bile evakuirane, a pripadnici kantonalnih i Federalne uprave policije od jutarnjih sati bili su na nogama.

U Mostaru će danas biti održan sastanak lidera stranaka koji će pokušati pronaći rješenja za preostale zakone kako bi Evropska unija otvorila pregovore s Bosnom i Hercegovinom. Donosimo analizu o tome šta će biti u fokusu razgovora.

Hoće li se BiH ikad vratiti na Eurosong. O tome smo razgovarali s Majom Miralem, dugogodišnjim članicom bh. evrovizijske delegacije.

Bh. meteorolog Bakir Krajinović za „Avaz“ govori o tome kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu.

Zašto Sarajevo i Željezničar nisu ni sjenke velikana bh. fudbala kao što su nekad bili, tema je to na analize na Sportskim stranama.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.