PRVA RADNA POSJETA

Premijer Nikšić sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH: Otvaramo zajedničke projekte u korist svih naših građana

Gradonačelnik Distrikta ocijenio je posjetu premijera Federacije BiH kao dobru u ovom trenutku za Brčko i iznio stavove o budućim očekivanjima

Brčko distrikt. Fena

FENA

28.2.2024

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić sastao se danas u Brčkom s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem i dopremijerom Vojinom Mijatovićem.

U prvoj radnoj posjeti

U prvoj radnoj posjeti Brčko distriktu BiH, federalni premijer i gradonačelnik razgovarali su o saradnji dviju vlada.

Nakon zvaničnog predstavljanja koordinatora Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt BiH Esada Atića, koji će ubuduće biti zadužen za saradnju kabineta Nermina Nikšića i Vlade distrikta BiH, zvaničnici dviju vlada razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj saradnji izvršnih vlasti.

Gradonačelnik Distrikta ocijenio je posjetu premijera Federacije BiH kao dobru u ovom trenutku za Brčko i iznio stavove o budućim očekivanjima.

- Mi danas očekujemo intenzivniju saradnju između dviju vlada. Ona dugo traje ali je treba ojačati. Ona se odražava u oblastima obrazovanja, poljoprivrede, umjetnosti i sporta, ali je treba intenzivirati. U aktuelnom vremenu sa Federacijom BiH i Republikom Srpskom na putu ka Evropsku uniju imamo prioritete koje treba da ispunimo. Pratimo evropsku agendu i kao država moramo te uslove ispuniti i nadamo se dobrom rezultatu - rekao je Nišić.

Zahvalio je Vladi Federacije BiH za posvećenost na odvajanju velikih sredstava za populaciju demobilisanih boraca Armije BiH i HVO.

Premijer Federacije BiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je novinarima nakon susreta da će Vlada FBiH nastaviti podržavati razvoj Distrikta započetim i budućim projektima.

- Za sve projekte koji su unutar Vlade Federacije BiH građani Brčko distrikta BiH će imati praktično pristup, kao svim fondovima Vlade Federacije BiH i projektima koje finansiramo - kazao je Nikšić dodavši da su ga domaćini upoznali i s nabavkom dizalice u Luci Brčko distrikta i da bi elektrifikacijom željezničkih pruga brčanska Luka imala veći značaj.

Gradonačelnik i premijer su se složili da će imenovanje novog koordinatora Vlade Federacije BiH za Brčko distrikt ubuduće uveliko pomoći u bržoj realizaciji projekata koji su od interesa za obje vlade i građane Distrikta.

Premijer Federacije BiH će nakon prijema kod gradonačelnika učestvovati na akademiji povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, koja će u organizaciji lokalnog SDP-a biti održana večeras u brčanskom Domu kulture s početkom u 18.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.