NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Nismo mi ni naivni ni slabi

Ekskluzivno za „Avaz“ govorio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

29.2.2024

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nismo mi ni naivni ni slabi, rekao je u ekskluzivnom intervju za „Avaz“ legendarni komandant Dragan Vikić.

Heroj Sarajeva i Bosne Dragan Vikić prisjetio se početaka agresije na BiH, a ostala je zabilježena i njegova poruka: „Ja vas, drage Sarajlije, molim, preklinjem vas, jedina je snaga u narodima naše Bosne i Hercegovine, i Srbima, i Muslimanima, i Hrvatima, da zaustavimo ovo zlo, da ne dozvolimo da se desi ono što se desilo u Hrvatskoj...“

Također ekskluzivno za „Avaz“ govorio je i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Svi imamo razloga biti ponosni. Iza nas je 1.075 godina historije BiH, ali ispred nas je evropska i euroatlantska budućnost, poruka je Bećirovića građanima BiH.

Čitajte i može li se živjeti od najčasnijeg poziva. Je li uredu da su plaće vojnika u BiH 1.300, a u Hrvatskoj 3.000 KM. Velika je to razlika ako se zna da su baš vojnici ti koji stoje na bedemima jedne države.

Šta sad? Grci otišli, a od novca ni traga. Postavlja se pitanje ko je kriv za blamažu u Tuzli te gdje je isparilo 2,5 miliona KM za spas aerodroma!

Čitajte i kakvi vozovi saobraćaju od Sarajeva do Zenice i to u 21. stoljeću i da li je moguće da se od glavog grada BiH do Zenice vozom putuje puna dva sata.

Sarajevo je grad koji ima tek nekolicinu građevina koje svojom visinom i impozantnošću podsjećaju na vodeće svjetske metropole. Čitajte koje su to najviše i najljepše zgrade u našem šeheru i zbog čega su posebne.

Našim čitaocima u dvobroju donosimo i dva priloga „RTV EXTRA“ i „Dan nezavisnosti BiH“.

Printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.