STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Vozači oprez, povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja

Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna

BIHAMK: Mokre i vlažne ceste. Facebook

Z. K.

1.3.2024

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekuju se brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Vozače molimo da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Povremena obustava

Zbog održavanja 6.tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Zabranjen prijevoz eksplozivnih materija

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.