BRZA CESTA

Otkrivamo detalje potjere za krijumčarima migranata: Povrijeđena četiri sarajevska policajca i oštećena dva službena vozila!

Sve se desilo na brzoj cesti u Blažuju, a krijumčari migrantima bježali su s područja Višegrada

Oštećena dva policijska vozila. Avaz

M. Aš. - E. T.

1.3.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo noćas su nakon policijske potjere uhapsili krijumčare ljudima koji su kombijem u kojem je bilo 11 migranata,  bježali s područja Višegrada.

Oni su se oglušili o naredbe policijskih službenika, a tek nakon intervencije pripadnika MUP-a KS, tačnije hrabrih službenika Policijske uprave Novi Grad, zaustavljeno je vozilo.

Sletio u jarak 

Tom prilikom kombi s migrantima sletio je u jarak nakon što mu je pukla guma.

Povrijeđeni policajci. Avaz

Prilikom bijega kombi je oštetio i, kako saznajemo, dva policijska vozila. Sve se desilo na brzoj cesti u Blažuju, a krijumčari migrantima bježali su s područja Višegrada.

Saznajemo da su povrijeđena i četiri policajca Policijske uprave Novi Grad, o čemu svjedoče fotografije koje su u posjedu "Avaza".

O ovom događaju saopćenjem za javnost oglasila se i Granična Policija BiH, navodeći da je 1. marta spriječeno krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta.

Pružiti podršku

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako je i ovaj slučaj pokazatelj kako policajci svakodnevno rizikuju svoje živote na zaštiti sigurnosti građana i njihove imovine.

Sindikat policije Kantona Sarajevo će pružiti svu neophodnu pomoć povrijeđenim policijskim službenicima, a od nadležnih organa očekujemo adekvatne sankcije za izvršioce ovog djela - rekao nam je Ećo.

 - Čestitam policijskim službenicima koji su rizikovali svoje živote prilikom zaustavljanja vozača i vozila koje je prevozilo migrante, a koje se nije zaustavilo policijskim službenicima na području Višegrad -dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.