POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Velika akcija policije u migrantskom centru u Blažuju

U ovoj akciji učestvuje veliki broj policijskih službenika, među kojima su i specijalci

Veliki broj policijaca na terenu. Screenshot

7.2.2024

Na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva trenutno se provodi velika akcija MUP-a Kantona Sarajevo, potvrđeno je za portal "Avaza".

U ovoj akciji učestvuje veliki broj policijskih službenika, među kojima su i specijalci. Akcija podrazumijeva totalni pretres čitavog kampa.

Radi se o operativno taktičkoj radnji "racija" šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja i narkotika.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS u Privremenom prihvatnom centru Blažuj vrše pretres osoba, stvari i prostorija s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela - izjavila je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Akcija je, kako saznaje portal "Avaza", inicirana informacijama Službe za poslove sa strancima BiH i partnerskih organizacija da bi moglo doći do oružanog sukoba između organiziranih grupa migrantskog porijekla, do kojeg je trebalo doći tokom noći 7. - 8. februara u privremenom prihvatnom centru Blažuj ili u njegovoj neposrednoj blizini. 

Pojačan rad policije, kako saznajemo, zatražen je i u kampovima Ušivak i Lipa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.