ZAUSTAVLJENI U BLAŽUJU

Policija u Sarajevu nakon filmske potjere ulovila krijumčare: Kombijem punim migranata bježali iz Višegrada

Spriječeno krijumčarenje 11 osoba

Spriječeno krijumčarenje. Avaz

1.3.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo noćas su nakon potjere uhapsili krijumčare ljudima koji su kombijem u kojem je bilo 11 migranata bježali s područja Višegrada.

Oglušili se o naredbe policijskih službenika

¸¸Kako "Avaz " saznaje tokom potjere u Sarajevu, pripadnici MUP-a KS uspjeli su zaustaviti vozilo.  Tom prilikom kombi je udario u službeno vozilo i sletio u jarak nakon što mu je pukla guma.

O ovom događaju saopćenjem za javnost oglasila se i Granična Policija BiH, navodeći da je 1. marta spriječeno krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta.

- Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila o naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila sa+ kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva. Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode. U potjeri i zaustavljanju vozila, pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo- saopćeno je iz Granične policije BiH.

Obaviještena Služba za strance

Pod nadzorom Tužilaštva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih krivičnih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.