REAKCIJA NAKON NEREDA

FUP nije uključen u održavanje javnog reda i mira u KS, MUP KS nije tražio našu ispomoć

Uprava policije MUP-a KS nije tražila ispomoć Federalne uprave policije u ovom pogledu, saopćeno je iz FUP-a

Policija uhapsila devet navijača Sarajeva. N. Šaljić / Avaz

E. Ć.

3.3.2024

Federalna uprava policije se oglasila nakon današnjih nereda navijača u Sarajevu nakon kojeg je uhapšeno devet pripadnika navijačke grupe Horde zla.

- Federalna uprava policije ni na koji način nije uključena u održavanje javnog reda i mira u Kantonu Sarajevu na dan održavanja derbi utakmice između FK "Željezničar“ i FK "Sarajevo“.

Za fizičko, operativno i saobraćajno osiguranje kao i planove osiguranja nadležana je direktno Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji je zadatak sprječavanje inicidenata koji bi negativno utjecali na stanje sigurnosti i javni red i mir u Kantonu Sarajevu.

Što se tiče pitanja zbog čega Federalna uprava policije nije uključena u održavanje javnog reda i mira u Kantonu Sarajevo, obavještavamo vas kako Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nije tražila ispomoć Federalne uprave policije u ovom pogled.

Federalna uprava policije, a posebno Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, spremni su pružiti pomoć svim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova kada je riječ o održavanju javnog reda i mira za vrijeme trajanja visokorizičnih sportskih događaja”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.