PREVIRANJA

"Avaz" otkriva pozadinu promjene stranke zastupnice u Skupštini TK

Iako su se time pojavile spekulacije da bi moglo doći do smjene Vlade Tuzlanskog kantona, kako saznaje „Avaz“ situacija je zapravo drugačija

Zumra Begić. Tuzlanski.ba

6.3.2024

Na konferenciji za medije koja je održana u Tuzli najavljeno je da je zastupnica u Skupštini TK Zumra Begić prešla iz SDA u Socijaldemokrate, a najavljen je i mogući prelazak Jakuba Suljkanovića.

Njeno napuštanje SDA je posljedica nezadovoljstva promjenama u stranačkim rukovodstvima na kantonalnom nivou, a koje su se dešavale prošlog mjeseca.

Iako su se time pojavile spekulacije da bi moglo doći do smjene Vlade Tuzlanskog kantona, kako saznaje „Avaz“ situacija je zapravo drugačija.

Naime, SDA trenutno ima 15 zastupnika u Skupštini TK, a DF četiri i sve i da se želi ići u smjenu Vlade, potrebno bi bilo da još dva zastupnika promijene stranu.

No, prema informacijama „Avaza“ situacija između Socijaldemokrata i ostalih stranaka opozicije se zaoštrila kada su odbili glasati za smjenu ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudina Mehanovića te razgovora o smjeni Vlade nije bilo.

Socijaldemokrate, prema informacijama „Avaza“, na ovaj način planiraju ojačati svoj klub kako bi se priključili vladajućoj većini, čime bi ona imala stabilniju i zacementiranu većinu, koja ne bi ovisila o odsustvu nekog zastupnika sa sjednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.