NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Budimo budni zbog domovine!

Ramazan je i mjesec našeg individualnog i kolektivnog preispitivanja, rekao je reisu-l-ulema IZBiH Husein ef. Kavazović

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

8.3.2024

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, donosimo ramazanski intervju reisu-l-uleme IZBiH Huseina ef. Kavazovića.

- Sa zalaskom sunca u nedjelju nastupa ramazan, sveti mjesec za muslimane širom svijeta, mjesec posta, dobra, ibadeta i početka objave Kur’ana.

Povodom toga, o radosti zbog ramazana i Gazi kao sramoti cijelog čovječanstva, muslimansko-jevrejskoj inicijativi za mir, ali i situaciji u BiH, za „Avaz“ je govorio reisu-l-ulema IZBiH Husein ef. Kavazović.

- Budućnost ove zemlje je zagarantirana dok god je kćeri i sinova koji su joj vjerni i koji su spremni za nju se žrtvovati - poručio je, između ostalog, reis Kavazović.

Reporteri “Avaza” pronašli su vikendicu Fikreta Prevljaka, bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora SDA, na planini kod Konjica. Pročitajte šta je naša ekipa tamo vidjela i krije li se Prevljak na Zvekuši.

Detaljno donosimo šta Zakon o sukobu interesa podrazumijeva u praksi.

Doktor Kerim Alendar za „Avaz“ govori o tome da li je tetoviranje rizik za zdravlje.

Pročitajte šta je ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović rekla u razgovoru za naš list.

TV prilog „Extra“ donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja: Otkrivamo kada će se u Sarajevu, Zenici i Banjoj Luci održati koncerti u čast legendarnom gitaristi Bodi Kovačeviću, donosimo intervju s Mineom, te pišemo šta su za ramazan pripremili Alfa TV i BHT 1. Također donosimo najkompletniji sadržaj sapunica.

U današnjem izdanju poklon vaktija.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.