AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden morao objašnjavati šta je mislio pod tim da će Netanjahu i on na sastanak s Isusom

Bajden je izjavio to tokom razgovora s demokratskim senatorom Majklom Benetom

Džo Bajden. AP

N. H.

10.3.2024

Nakon što je američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio kako će on i premiejr Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyah) imati sastanak sa Isusom, diglo se mnogo prašine, pa je bio primoran objasniti u razgovoru za MSNBC šta je mislio. 

Bajden je izjavio to tokom razgovora s demokratskim senatorom Majklom Benetom (Michael Benet) i to neposredno nakon velikog govora o stanju nacije. 

- Rekao sam mu, Bibi, i nemoj ovo ponavljati, ali ti i ja ćemo imati "dođi na Isusov" sastanak - rekao je Bajden.

Novinar ga je zbog toga šta je podrazumijevao kada je to izjavio, a Bajden je rekao da ta izraz nij neuobičajen u njegovom rodnom mjestu. 

- To je izraz koji se koristi u južnom dijelu moje savezne države i znači "ozbiljan sastanak". Poznajem Bibija (Benjamin Netanjahu op. a.) 50 godina i on je znao šta sam pod tim mislio - rekao je Bajden.

Također, američki predsjednik je komentirao i pregovore o prekidu vatre te je rekao kako se nada da će oni početi već naredne sedmice.

- Trebalo bi da radimo na tom prekidu vatre. Fokus je i na tome šta dolazi nakon Gaze. Mnogo toga se može učiniti -  zaključio je američki predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.