BAKIROV "INTELEKTUALAC"

Ovo je vokabular profesora na fakultetu: "Šiša, Marfijeva mala piša"

Da je ovakav primitivac i radikal član SDA još i razumijemo, ali je sramotno da ovakvi predaju mladima bilo šta

Jahja Muhasilović. IUS

S. M.

16.3.2024

Kao jedan od reprezentativnijih primjera koliko je alarmantno stanje u bh. obrazovanju svakako nam može poslužiti Jahja Muhasilović. Ovaj radikal radi kao profesor na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu (IUS), turskoj instituciji koja je ideološki bliska vladajućoj AK stranci u toj zemlji, član je SDA kao i redovan gost na televizijama bivšeg SDA-ovog režima.

Muhasilović na svojim profilima na društvenim mrežama redovito upražnjava huškačke i prostačke komentare, pritom demonstrirajući i raskošnu nepismenost. Pored kočijaškog jezika, Muhasilović redovno širi radikalne stavove, koje se kreću od prozivanja političkih neistomišljenika, da su izdajnici preko antizapadne histerije do zagovaranja savezništva s nedemokratskim državama poput Irana.

Muhasilović se tako osvrnuo i na posljednje prijetnje upućene novinaru "Avaza“ Danijalu Hadžoviću stajući, naravno, na stranu onih koji su mu uputili prijetnje.

- Danilo Adžović provocira ljude okolo i onda kada dobije odgovor ode cmizdriti na toalet papiru zvanom Avaz. Kakav luzer!


Komentar Jahje. Twitter

Muhasilović u komentaru šalje i mrzilačku poruku prema drugom narodu, jer promjenom muslimanskog imena u srpsko (Danijal - Danilo), zapravo poručuje da su Srbi neprijatelji, što je učestali manir Bakirovih jurišnika koji, primjerice, Senada Hadžifejzovića nazivaju Nenad.

I prije Hadžovića, Muhasilović je bio sklon vrijeđati novinare poput nagrađivanog kolege Almedina Šišića, ali i stranih diplomata, poput američkog ambasadora Majkla Marfija (Michael Murphy).

Muhasilović o američkom ambasadoru. Twitter

Naravno, i pored redovnih šovinističkih ispada, Muhasilović ne trpi nikakve sankcije i opomene od IUS-a, što pokazuje da je njima ovakav način komunikacije i izražavanja očito po mjeri.

Jer da im je imalo stalo do etičkog kodeksa i profesionalnih standarda, davno bi se ogradili i izvinili javnosti zbog istupa svog uposlenika, a on bi morao snositi snakcije.

Da je ovakav primitivac i radikal član SDA još i razumijemo, jer to je taman po intelektualnoj i ideološkoj mjeri Bakira Izetbegovića, ali je sramotno da ovakve osobe mlade uče bilo čemu.

U nastavku pogledajte još dubokih misli ovog intelektualca SDA-ovskog podtipa.

Duboke intelektualne misli. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.