FACEBOOK MINISTAR

Brz kao sivi Soko: Dok se Katica bavi nabavkom helikoptera, u Sarajevu puca ko stigne

I laiku je jasno da je situacija u Sarajevu alarmantna samo je Katica ne vidi

Admir Katica. Avaz / Fena

Miralem  Aščić

18.3.2024

Sigurnosna situacija u Sarajevu nije nikad bila gora. Najbolje to pokazuje nova pucnjava koja se desila sinoć u Starom Gradu, treća u posljednjih 10 dana.

Od 8. do 18.marta u Sarajevu su upucane dvije osobe. Sinoć maloljetnik, prije deset dana djevojka usred bila dana. Prije 4 dana Emir Kundo, na kojeg je pucao "poznanik" nije upucan samo pukom srećom iako je napadač ispalio sedam metaka na Kovačima svega nekoliko minuta poslije džuma namaza.

Alarmantna situacija 

O januaru da ne govorimo. Pljačke, ubistvo malog Farisa Pendeka, paljevina vozila...

Zato vrijeme, vlast u Kantonu Sarajevo i ministar MUP -a KS Admir Katica uvjeravaju nas da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća. Katica se vodi onom "vjerujte meni a ne svojim očima"

I tako mjesecima. Komesar, Fatmir Hajdarević, kojeg smo nazvali duh jer niko ne zna u gradu da je živ, nakon opravdanih prozivki se ukazao, održao press, uslikao se više puta s Katicom i opet nestao.

I dok je situacija alarmantna, opozicija traži sjednicu Skupštine o sigurnosnoj situaciji, Katica se bavi nabavkom helikoptera koji će građane koštati skoro 40 miliona maraka, neće toliko tvrdi Katica, jedino ako ne plate PDV???

Katica je važniji helikopter zvani sivi Soko, od opreme policije, koja hoda gola i bosa, u staroj opremi godinama i nosi torbu u glavi gledajući kako im politika nepodobnih visi oko glave.

Dobri policajci - loši šefovi

I u Kantonu Sarajevo, da se razumijemo postoje odlični policajci, ali vode ih loši šefovi. I laiku je jasno da je situacija u Sarajevu alarmantna samo je ne vidi Facebook ministar Katica koji je postao poznat po izjavi da policija u Sarajevu ima novi taktičko-metodološki pristup.

Dok se Katica slika i mijenja profilne slike na društvenim mrežama, Hajdarević se bavi premještajima, u Sarajevu puca ko stigne i na koga stigne.

Vrijeme je da se Katica malo dohaviza i uvidi da je davno došlo 5 do 12.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.