KOMENTAR DANA

Šuti, sad će status

Čovjek koji inače rado gostuje u televizijskim emisijama i tvrdi da je sigurnost u Sarajevu zadovoljavajuća se ušutio, čeka se njegov Facebook status

Novo ubistvo uznemirilo je građane Sarajeva. Facebook

Miralem  Aščić

15.11.2023

Novo ubistvo uznemirilo je građane Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Anel Bećirović ubio je iz pištolja nevjenčanu suprugu pred očima njihovog maloljetnog djeteta!?

U svim normalnim državama vlast bi već davno reagirala, iste sekunde, policija, Tužilaštvo KS. No, sakrili se u mišije rupe. Prvi Facebook ministar policije Admir Katica.

Čovjek koji inače rado gostuje u televizijskim emisijama i tvrdi da je sigurnost u Sarajevu zadovoljavajuća?! A Sarajevo je odavno postalo nesiguran grad. Ubistva, razbojništva, pljačke, paljevine vozila, premlaćivanja. U prijevodu, situacija nikad nije bila gora. Zna to i Katica, ali se bavi nabavkom helikoptera.

Nisu prošle ni dvije sedmice od mafijaškog ubistva u Sarajevu, kada je na Stupu ubijen državljanin Švedske Haris Osterdal, desilo se novo, još brutalnije ubistvo.

I u MUP-u KS spavaju. Šalju saopćenja. Žurna. Ali sa zakašnjenjem od četiri sata. Čeka se i Facebook post Katice da opet pohvali policiju koja je četiri sata ganjala ubicu. Da kaže: “Bravo, momci!” A momci, ni krivi ni dužni, uz ovakvog komesara Fatmira Hajdarevića, i ne mogu bolje.

Cijeli Kanton se pita šta radi taj čovjek. Postao je duh. Niti se pojavljuje niti komentira. Bavi se premještajima, smjenama. Postavlja podobne. A policija ko raštimani orkestar. Bez opreme i bilo čega.

Miralem Aščić. Avaz

Posljednji put u javnosti se pojavio kada je Armin Berberović pregazio doktorice, jednu ubio na licu mjesta, dok je druga preminula mjesec kasnije. I tada je tražio kamere!

Prate li šta rade nadležni u regionu, u Srbiji, Hrvatskoj? Zašto ne reagiraju, zašto šute? Zašto su uspavani dok ljudi ginu na ulicama, a monstrumi ubijaju supruge?

Od Katice, evo, ni traga, prošla dva dana, Hajdarevića i dalje traže, uključili navigaciju, pitaju se da li je komesar, čime se uopće bavi.

U normalnoj zemlji sazvali bi press u roku od 24 sata, ali ovako, “neka, šuti i ne talasaj”. Prije se za bačenu petardu u Sarajevu tražila smjena i komesara i ministra MUP-a KS, danas svi šute i gledaju, čekaju da se Facebook ministar oglasi i kaže da mu je žao.

Katica je već godinama na čelu policije, a tokom njegovog mandata ubijeni su i sarajevski policajci, ubijene su doktorice, ubijeni su mnogi, a Vlada KS, koja ga je instalirala, šuti. Šuti i Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i član famozne Komisije za sigurnost.

Svi neka šute, a žene neka ubijaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.