NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sarajevo sve nesigurnije

Najavljen je nastavak projekta “Zaključavamo cijene”

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

19.3.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Sarajevo sve nesigurnije.

U Sarajevu se za manje od tri mjeseca ove godine dogodilo osam pucnjava u užem gradskom jezgru, među kojima je i ona u kojoj je svirepo ubijen maturant, uz dva slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava. Sigurnosna situacija u glavnom gradu BiH je znatno narušena, jer dešavanja na ulicama sve više podsjećaju na Divlji zapad.

Najavljen je nastavak projekta “Zaključavamo cijene” Ministarstva trgovine FBiH i domaćih proizvođača i trgovaca koji će trajat će do 15. juna. Na spisku projekta “Zaključavamo cijene” su polubijeli hljeb, mlijeko, svježe pile, pavlaka, jaja, toalet-papir, margarin, hrenovke, dječije pelene, sapun i niz drugih prehrambenih i higijenskih artikala...

Čitajte i šta EU očekuje od BiH. Za manje od dva dana saznat ćemo jesu li napori bh. vlasti urodili plodom te hoće li šefovi država članica Evropske unije glasati za početak pristupnih pregovora BiH za članstvo u EU. BiH je u grupi s Ukrajinom i Moldavijom, a ovim državama je naglašeno da se očekuje dalji napredak u reformama.

U Hrvatskoj je nastao pravi haos pred parlamentarne izbore. Zbog šokantne najave kandidature predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića morao reagirati i Ustavni sud. Njihova odluka je jasna - Milanović ne može biti kandidat na izborima.

U razgovoru s našom novinarkom ambasador Italije Marko Di Ruca kazao je da je BiH uvijek bila dio Evrope te je naglasio da je napredak koji je BiH nedavno ostvarila izuzetan i neosporan.

Tokom ramazana donosimo priče s imamima iz cijele BiH. Ovaj put razgovarali smo s imamom Aladža džamije Miralemom ef. Hodžićem koji je naglasio kako je ramazan u Foči posebna radost.

Okupila se reprezentacija Bosne i Hercegovine pred susret baraža za Euro. Naša selekcija u ovaj susret ulazi kao blagi autsajder, ali itekako sa svojim šansama da se zaprijeti Ukrajincima, koji imaju svoje manjkavosti. Mnogi reprezentativci dolaze u sjajnoj formi, što bi svakako trebalo biti plus, a ni povrede nas ne muče.

Sudbina se često zna poigrati s ljudima. To je na svojoj koži osjetila pjevačica Naida Bešlagić koja je prošla kroz najteži životni period. Nekadašnjoj učesnici „Zvezda Granda“ prošle godine je dijagnosticiran karcinom jajnika, no mlada majka dvojice sinova niti jednog trenutka nije pomislila na predaju. Naida je nakon svega otišla na umru, gdje će zasigurno crpiti novu snagu i duhovni mir.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.