EVROPSKO VIJEĆE

"Avaz" u Briselu: Ovdje će sutra biti donijeta historijska odluka za BiH

Svjedočili smo velikom broju policijskih službenika kao i njihovih vozila uz dodatna obezbjeđenja iz spomenutih evropskih institucija

"Avaz" ispred zgrade Evropskog vijeća u Briselu - Avaz
Dnevni avaz
"Avaz" ispred zgrade Evropskog vijeća u Briselu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Nerma Ajnadžić

20.3.2024

Posljednje pripreme vrše se u Briselu uoči sutrašnjeg samita Evropskog vijeća na kojem će se odučivati i o otvaranju pristupnih pregovora sa BiH za članstvo u EU.

S obzirom na to da se sutra očekuju visoke delegacije šefova 27 zemalja članica EU kao i drugih tijela Unije, te delegacije država o kojima će se raspravljati, među kojima je i naša zemlja, kao i Ukrajina i Moldavija, osiguranje oko zgrada Evropske komisije i sjedišta Evropskog vijeća i Vijeća Evrope je snažno.

Svjedočili smo velikom broju policijskih službenika kao i njihovih vozila uz dodatna obezbjeđenja iz spomenutih evropskih institucija.

Tu će sutra biti i ekipa "Dnevnog avaza" koja će izvještavati o ovom historijskom danu za našu domovinu s obzirom na to da se očekuje da BiH dobije zeleno svjetlo za započinjanje pregovora o članstvu u EU.

Smještajnih kapaciteta u krugu ovih institucija skoro je nemoguće pronaći.

Podsjećamo, Evropsko vijeće sutra će, osim o BiH, raspravljati i o članstvu Ukrajine i Moldavije u EU, kao i o ruskoj agresiji na Ukrajinu te o Bliskom Istoku i stravičnim dešavanjima u Gazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.