REAKCIJE

Plenković: Svi trebaju poštovati odluke DIP-a i Ustavnog suda, Milanović je irelevantan

Mogao je dati ostavku pa bi sve bilo drugačije, rekao je

Andrej Plenković. Tomislav Miletic/PIXSELL

FENA

31.3.2024

Predsjednik HDZ-a i premijer Hrvatske Andrej Plenković na uskrsnu nedjelju poručio je da svi akteri u predizbornoj kampanji trebaju poštovati odluke Državnog izbornog povjerenstva (DIP) i Ustavnog suda, te je odbio komentarisati izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvavši ga irelevantnim.

- Svi trebaju poštovati i upute DIP-a i Ustavnog suda - izjavio je Plenković nakon mise u Zagrebu, upitan očekuje li da će svi poštovati te odluke.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je na Plitvicama komentarisao upozorenje Ustavnog suda da ne smije učestvovati u izbornom procesu, a eventualno poništavanje izbora nazvao je državnim udarom. 

- Ako se usude, to je državni udar - poručio je te pozvao premijera Plenkovića da bar jednom dođe na Plitvice obilježiti godišnjicu akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Premijer Hrvatske Plenković odbio je komentarisati taj Milanovićev poziv.

- To je čovjek kojeg ne želim komentirati, danas su tri potpredsjednika Vlade na Plitvicama, tamo sam bio prije par godina. Irelevantan je. Mogao je dati ostavku pa bi sve bilo drugačije - rekao je Plenković.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković prisustvovao je uskrsnoj svetoj misi, koju je predvodio zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. U izjavi novinarima rekao je da neće govoriti o kampanji, te da se treba odmoriti ova dva dana.

- Samo mogu reći da je cilj ponovno dobiti povjerenje građana, kao što smo ga dobivali proteklih osam godina - poručio je.

Odbio je govoriti o eventualnom poništenju izbora i svima zaželio sretan Uskrs, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.