NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Političari žele kontrolu nad Ustavnim sudom

Cijene goriva više za 10 feninga

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

4.4.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Političari žele kontrolu nad Ustavnim sudom.

Dok Ustavni sud ima kvorum za rad i za odlučivanje, ne mislim da će doći do blokade. Ne bi smjelo doći do blokade rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine,kazala je u ekskluzivnom intervjuu za „Dnevni avaz“ predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić koja se osvrnula i na uvjete rada Suda, kao i na međunarodne sudije, ali i političke opstrukcije.

Hoće li Osmica moći primati penziju. Nakon što su gašenjem njihovih bankovnih računa u pitanje dovedene isplate plaća osobama s američke crne liste, slična sudbina mogla bi pratiti i korisnike prava iz penzijsko-invalidskog osiguranja koji penzije primaju putem banke.

Ponovo nas očekuju poskupljenja. Cijene goriva više za 10 feninga. Cijene nafte na svjetskom tržištu ponovo rastu, a s njima i zabrinutost vozača u BiH, jednoj od zemalja na kojima se direktno odražavaju sva poskupljenja.

Sve ilegalne radnje bivšeg čelnika Općine Stari Grad. Hadžibajriću dosad blokirani milioni. Pročitajte šta je sve zaplijenjeno, te šta je do sada istragom utvrđeno.

Istražili smo cijene proizvoda u trgovinama. Kupovina isplativija po redovnim nego po zaključanim cijenama. Uporedili smo cijene osnovnih životnih namirnica.

Istražili smo koji su sve radovi u toku. U cijelom Kantonu Sarajevo aktivno samo 16 gradilišta. Primjetno je da u gradu već godinama nema velikog broja kranova te da sadašnja dinamika ne zadovoljava izgled, ali ni potrebe državne prijestonice.

U novom intervjuu za Avaz TV gost je bio Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS). U zanimljivom razgovoru s voditeljem Evelinom Trakom ministar Nešić se osvrnuo na buran početak svog mandata te je govorio o pojedinim političarima u BiH i Srbiji. Intervju će biti emitiran večeras u 20 sati na Avaz TV-u i Alfa televiziji.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.