SARAJEVO

ASA bolnica otvorila svoja vrata za pacijente

Ova impozantna građevina nudi 180 bolničkih kreveta raspoređenih na sedam spratova, 10 operacionih sala

S otvaranja ASA bolnice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Avaz.ba

7.4.2024

ASA Bolnica, prva privatna opća bolnica u BiH, zvanično je otvorila svoja vrata za pacijente. 

Ova impozantna građevina prostire se na 36.000 m2, nudi 180 bolničkih kreveta raspoređenih na sedam spratova, 10 operacionih sala, 12 specijalističkih odjeljenja te brojne odsjeke i ambulante.

- Naši pacijenti će imati pristup gotovo svim medicinskim uslugama, uključujući modernu radiološku dijagnostiku, laboratoriju, urgentno zbrinjavanje, porođajnu salu, kao i rutinske i složene operativne zahvate - naglašavaju iz ASA Bolnice.

Prva privatna Opća bolnica predstavlja važan korak u unapređenju zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini i pokazatelj je predanosti osnivača za ulaganje u prosperitet i razvoj bh. društva. 

Vođeni idejom da BiH ima ljude sa vještinama, znanjem i inteligencijom, osnivači prije više od 18 godina pokreću Fondaciju Hastor, kojom su željeli pružiti više mogućnosti mladim ljudima – Bosancima i Hercegovcima, a ASA Bolnica predstavlja korak dalje u ostvarivanju ove misije.

Uz vrhunski tim stručnjake s dugogodišnjim iskustvom i strateško partnerstvo sa Međunarodnim medicinskim univerzitetom u Beču i Općom bolnicom Beč (AKH) ova bolnica donosi visoke standarde u pružanju usluga, kao i pristup najnovijim naučnim dostignućima i razvoju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

Uslugama Asa Bolnice obuhvaćene su mnoge medicinske discipline, uključujući opću i abdominalnu hirurgiju, otorinolaringologiju, internu medicinu s gastroenterohepatologijom, kardiologiju, endokrinologiju, ginekologiju i akušerstvo s IVF-om, ortopediju, pedijatriju, radiologiju, urologiju, urgentno zbrinjavanje te mnoge druge ambulante poput oftalmologije, reumatologije, fizijatrije i dermatologije.

U ovoj, početnoj fazi, ASA Bolnica pruža ambulantno konsultativne usluge, dok će se bolničke usluge moći koristiti u mjesecu maju.

Pacijenti već danas mogu zakazati termine pregleda pozivom na besplatni broj za pozive iz BiH: 0800 222 55, ili putem broja za pozive iz inostranstva: +387 33 555 200. Sve informacije o cijenama usluga, doktorima i odjeljenjima dostupne su na web stranici ASA Bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.