VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika

Lijepo vrijeme. A. Bešić

Z. K.

9.4.2024

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 27 stepeni.

Lokalni pljuskovi

U srijedu 10. aprila umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U četvrtak 11. aprila, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U petak 12. aprila, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Neuobičajeno visoke temperature i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, izraženije u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim satima moguće su umjerene poteškoće kod osjetljivih osoba, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima i prilikom boravka na otvorenom laganije se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.