MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić: Mirna disolucija rješenje za probleme koje izazivaju Bećirović i Helez

Helez neka odgovori gdje su helikopteri koje je najavljivao i gdje su ti vojni kampovi u RS koji su mu se priviđali i navodni dronovi samoubice

Nenad Nešić. Fena

S. S.

10.4.2024

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić poručio je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i ministru odbrane BiH Zukanu Helezu da je "mirna disolucija najbolje rješenje za probleme koje izazivaju svojom retorikom."

Nešić je ponovio da nema članstva BiH u NATO "bez saglasnosti RS i srpskog naroda, jer se kada je riječ o tome RS i te kako pita."

- Helez neka odgovori gdje su helikopteri koje je najavljivao i gdje su ti vojni kampovi u RS koji su mu se priviđali, gdje su ti navodni dronovi samoubice i brojne Helezove gluposti - rekao je Nešić.

Nešić je rekao da Helez, zarad dobijanja jeftinih političkih poena, svakodnevno na prvom mjestu truje bošnjačku populaciju.

On je naveo da se Bećirović nalazi na mjestu člana Predsjedništva BiH sasvim slučajno, te da nije pročitao ni Ustav BiH ni Dejtonski mirovni sporazum.

- Nije mu jasno da bez saglasnosti RS ne može biti priče o članstvu u NATO paktu. Možda dio BiH, ali onaj dio koji predstavljaju Bećirović i Zukan, ali bez RS. Ove njihove izjave, potvrđuju da je mirna displucija jedno od rješenja za političku krizu unutar BiH - rekao je Nešić. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.