U OKVIRU BAJRAMSKIH SVEČA

Privrednik Halid Čustović donirao vrijednu opremu Domu zdravlja Gacko

Privrednik Čustović je rekao da mu je zadovoljstvo da pomaže drugima, naročito onima kojima je pomoć potrebna

Čustović donirao vrijedan aparat. P. Mucović

P. Mucović

10.4.2024

Domu zdravlja “Prof. dr Savo Bumbić” u Gacku uručen je danas vrijedan medicinski aparat Thrombostat. Aparat je donirao privrednik Halid Čustović Dado, vlasnih firme Erde BH d.o.o iz Gacka, koji je zajedno sa predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Gacko dr. Goranom Zvizdićem, uručio sa direktorici Doma zdravlja dr. Neveni Miljković-Mandić i dr. Srđanu Kraviću.

Privrednik Čustović je rekao da mu je zadovoljstvo da pomaže drugima, naročito onima kojima je pomoć potrebna.

- Čini me zadovoljnim da pomažem ljudima bez obzira na nacionalnost, vjeru ili političko opredeljenje! Kod mene su zaposleni Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Nijemci. Vjerujem da će ovaj uređaj pridonijet još kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi mojim sugrađanima. Za svoje Gacko sam uvijek tu šta god da treba - naveo je Čustović.

Zahvalivši se na vrijednoj donaciji dr. Miljković-Mandić je istakla da će im puno značiti u daljem radu ova donacija.

- Dom zdravlja Gacko dans je dobio laboratorijski aparat koji određuje INR. To je aparat koji se koristi za određivanje uticaja oralnih antikoagulantnih lijekova na sistem zgrušnjavanja krvi. Određuje se svim pacijentima koji su na oralnoj antikoagulantnoj terapiji. Donator gospodin Halid Čustović, preduzetnik iz našeg grada imao je sluha za naše potrebe i obezbjedio nam aparat. Zahvaljujemo se puno gospodinu Halidu na nbjegovoj volji da usmjeri svoj novac u Dom zdravlja Gacko kome če aparat mnogo koristiti u smislu što kvalitetnije uslugfe za pacijente. Takođe se zahvaljujemo i dr Srđanu Kraviću, specijalisti porodične medicine, koji je bio inicijator i koordinator u realizaciji ovog projekta- istakla je dr. Miljković Mandić.

Aparat Thrombostat. P. Mucović

Dr. Goran Zvizdić, predsjednik MIZ Gacko je istakao da mu je posebno drago, što je donacija uručena u okviru Bajramskih svečanosti.

- Posebno mi je drago da je na naš veliki praznik Ramazanski Bajram uručen medicinski aparat. Bajram i jeste blagdan za darivanje. Moram istaći da su ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja uvijek na usluzi našim povratnicima, bez obzira da li je njihovo zdravstveno osiguranje u RS ili FBiH. Hvala im na tome” – naglasio je dr. Goran Zvizdić.

Uručenju aparata je predhodio prijem u MIZ Gacko, kome su osim domaćina predsjednika MIZ Gacko dr Gorana Zvizdića, glavnog imama MIZ Gacko i Bileća Sadet-ef. Bilalić i predsjednika Mjesne zajednice Kula Muharema Habula prisustvovali i Marija Mirceska, šef OSCE Misije, kancelarija u Foči, protojerej-stavrofor Saša Joković, jerej Miodrag Vrtikapa, jerej Aleksandar Gajić, đakon Srđan Milošević, načelnik Opštine Gacko dr Ognjen Milinković i predsjednik Crkvene opštine Avtovac Aleksa Zelenović.

Sadet ef. Bilalić , zahvalio je svima, koji su svojim prisustvom na zajedničkom prijemu i ručku uveličai Bajramske svečanosti u Gacku.

- Dijeljenje radosti sa drugima, za nas muslimane predstavlja posebnu dragocjenost i sretni smo što ovaj naš veliki praznik i ovo naše praznično ushićenje i slavlje možemo podijeliti sa našim komšijama sveštenicima i načelnikom Opštine. Zahvaljujem se svima na dolasku a posebno gospođi Mariji Mirceskoj - istakao je Sadet-ef. Bilalić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.