"AVAZ" NA LICU MJESTA

Vučić o liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 eura koliko je povratna karta

Istakao je da je Sajam za njih izuzetno važan događaj te čestitao direktorima Sajma zbog održavanja tradicije

Aleksandar Vučić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Meliha Smajkic

15.4.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar iz Beograda prvim letom Air Serbije na ovoj liniji.

U Mostaru su ga dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, a nakon toga se Vučić obratio medijima.

- Veoma sam sretan zato što mislim da je ovo od velikog značaja za Mostar i Beograd, za BiH i Srbiju i za povezivanje naših naroda. Kada to kažem, želim običnim ljudima koji žive u Mostaru i Beogradu, ali i drugim mjestima u BiH i Srbiji reći da povratna karta Beograd-Mostar na letu koji leti 40 minuta i ima 108 mjesta na mjestu, košta 104 eura. Letjet će tri puta sedmično, a nadam se da će doći vrijeme da leti sedam puta sedmično. Ne postoji automobil kojim možete da potrošite manje, a uštedjet ćete 12 do 13 sati. Mislim da je to od praktičnog značaja za te ljude, ali će dodatno da povezuje i sve naše ljude, poslovne zajednice, da će sve više biznis partnera da bude iz Beograda u Mostaru i zato sam zadovoljan što ćemo prisustvovati Sajmu privrede koji se održava u Mostaru - kazao je Vučić.

Dodao je da je Sajam za njih izuzetno važan događaj te čestitao direktorima Sajma zbog održavanja tradicije.

- Mi ćemo u duhu partnerskih odnosa nastaviti da razvijamo saradnju i mislim da je od posebnog značaja da počnemo s malim stvarima. Ljudi počnu s malim stvarima i mislite prošao je još događaj. Ne znam da li ste upratili prije 10-ak godina kada smo osnivali Air-Serbiju i kada su došli novinari i govorili "šta priča ovaj tu, kakva Air Serbia, ko će time da leti, nikada ništa od toga neće da naprave". Samo da znate da je Air Serbia u 2023. godini prevezla četiri miliona i 200.000 putnika. Ove godine očekujemo da ima više od pet miliona putnika. Krenulo je s nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti ogroman uspjeh, hvala na angažmanu, hvala na viziji i mudrosti, da znate koliko to znači za Mostar, kanton i čitavu BiH, kao što znači i za Beograd i Srbiju - poručio je.

Vučić je, također, kazao da se raduje susretima u Mostaru, odnosno, sastancima s drugim zvaničnicima i premijerom Hrvatske, Andrejem Plenkovićem.

-Mene čeka naš najvažniji partner u prethodnim godinama, Miroslav Lajčak. Mogu misliti kako se on meni raduje, isto kao i ja njemu…Ja govorim ono što mislim i znam da i on misli isto -rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.