SVAKA ČAST

Sami se organizirali: Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Vlastitim sredstvima stanari ulaza u ulici Semira Frašte 18 kupili su radna odijela

Stanari zgrade u Sarajevu u akciji. Fena

FENA

20.4.2024

Stanari ulaza u ulici Semira Frašte 18 u sarajevskoj općini Novi Grad okupili su se u akciji čišćenja zajedničkih prostora stanovanja, za dobrobit svih stanara posebno djece. Kabasti otpad odvezli su djelatnici KJKP Rad, u okviru njihovih proljetnih aktivnosti.

Vlastitim sredstvima stanari ulaza u ulici Semira Frašte 18 kupili su radna odijela, a zajedničkim naporima očistili su podrum i smetljarnik koji su i okrečili i zaštitili od golubova i drugih ptica.

Tako su taj prostor učinili ljepšim i ugodnijim za življenje. Za kabasti otpad, prikupljen iz zajedničkih prostora u tom ulazu i vlastiti otpad iz stanova, kontaktirali su KJKP Rad Sarajevo radi dogovora termina, ali i da bi im i pomogli prilikom utovara.

- Samoorganiziranja građana u akciji te vrste za svaku je pohvalu i trebalo bi da posluži kao primjer i široj zajednici, za dobrobit svih - poručuju stanari ulaza u ulici Semira Frašte 18. Na FB stranici naveli su i brojeve telefona KJKP Rad s naznakom ako neko bude imao sličnu namjeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.