TUŽILAŠTVO STALO

Šta je s novim Sky optužnicama: Od Keljmendija do advokata Ibrišimovića, ko je na Skyu Ronaldo, a ko Messi!?

Istina, i MUP KS, radi bojažljivo. Oni se bave organizacijom derbija. Valjda im je to domet

AVAZ

M. Aš.

21.4.2024

Tužilaštvo BiH u posljednje vrijeme ušutilo se kada su u pitanju Sky optužnice ali i same istrage. Iako je Sky zatresao državu, u Srbiji i Crnoj Gori pravosuđe okrenoo naopačke, u BiH već  mjesecima skoro sve tapka u mjestu.

A krenulo je žestoko. Sky je pohapsio na stotine osoba u BiH, od toga više od 14 policajaca, među uhapšenima su bile u sudije, tužioci, graničari.... 

Tužilaštvo, istina, diglo je nekoliko optužnica u Sky predmetima, od Bojana Cvijetića od Milana Matkovića. Ali, u posljednje vrijeme, iako su najavljivane velike istrage, sve je stalo.

Prije svega u predmetima "Rez", gdje je prvoosumnjičeni Elvis Keljmendi, do predmeta protiv Admira Arnautovića Šmrka - Bumerang i njegovog advokata Zlatka Ibrišimovića. 

Svi su oni bili hapšeni pa pušteni na slobodu, uz mjere zabrane. 

Istina, i MUP KS, radi bojažljivo. Oni se bave organizacijom derbija. Valjda im je to domet. 

Velika hapšenja su stala, optužnice Tužilaštva su na čekanju. U Tužilaštvu se bave istragama odakle cure informacije. I dok istražuju, kriminalci i dalje sarađuju. 

I dalje je ostala nedoumica ko su brojne osobe na Skyu, koje su se krile iza Sky nadimaka: Od Ronalda, do Real Madrida.

Sky aplikaciju tako su koristile osobe Sky imena Tigar, ZeePequenoBRBRBR, Batistuta, Golden, Doktor 46, Aurelia, Clin, Messi, Bro, Rolex, Diablo, Luciano, Pipa i drugi njima poznati pripadnici. 

U dokumentima Tužilaštva BiH, navodi se da su kokain, kanabis i speed uhapšeni prebacivali na teritoriju unutar zemalja EU te sa kupcima dogovarali količinu i prodajnu cijenu po znatno višim iznosima u odnosu na iznose kupovne cijene.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.