OBRATIO SE IZ RUSIJE

Opasna prijetnja Dodika: Nakon 2. maja će se sve promijeniti

Gnusna je laž da će Rezolucija pospješiti pomirenje, to je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo

Milorad Dodik. RTRS

S. S.

23.4.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je za RTRS da "srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o genocidu u Srebrenici".

Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je "guranjem" rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN-a, "guranje BiH ka mirnom razlazu".

Poštivanje Dejtona

- Gnusna je laž da će Rezolucija pospješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava - kaže Dodik.

Istakao je da RS ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

- Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo - naveo je Dodik.

Učesnici iz 120 zemalja

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom sigurnosnom forumu.

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem videolinka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednik RS Dodik danas se sastao sa sekretarom Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolajom Patruševom, nakon čega je poručio da Rusija neće podržati Rezoluciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.