PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić: Spreman sam da progutam krokodila da spasim bilo šta u RS

RS je ustavni i demokratski kapacitet i ne može da sprovodi zakone po Izbornom zakonu RS koji nije stupio na snagu

Nenad Stevandić. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

14.5.2024

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je danas da RS "neće prepustiti vlast u opštinama, Brčko Distriktu i nekim općinama u Federaciji BiH zato što je neko pravio trikove sa Izbornim zakonom".

- Ne može niko nekim trikovima da napravi od nas ljude koji su naivni, da nam bace udicu, pa da mi reagujemo i da prepustimo vlast u općinama, Brčko distriktu i nekim opštinama u FBiH - rekao je.

Odgovarajući na pitanje po kojem će zakonu US izaći na predstojeće lokalne izbore, Stevandić je rekao da očekuje da će tokom ove sedmice biti poznat stav vladajuće koalicije u RS o tom pitanju. On je istakao da je riječ o pragmatičnim stvarima.

Prema njegovim riječima, RS je ustavni i demokratski kapacitet i ne može da sprovodi zakone po Izbornom zakonu RS koji nije stupio na snagu.

- Vidjet ćemo da nekim mogućnostima stupi na snagu, a ako ne može, mi ćemo izabrati pragmatično rješenje - rekao je Stevandić ističući da to govori u svoje ime, a ne u ime koalicije.

On kaže da su se neki trudili da RS navuku na tanak led, kao i da se "napravi slična situacija koja je urađena Srbima na sjeveru Kosova".

- Spreman sam da progutam krokodila da spasim bilo šta u RS. Ajde da kažem da su neki ljudi imali motiv da napadnu ovu moju izjavu - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.