NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Upucan premijer Slovačke

Pucnjava se dogodila nakon što je Fico izašao iz sale te došao među okupljene ljude

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

16.5.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Upucan premijer Slovačke.

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je jučer u pucnjavi koja se dogodila ispred Doma kulture, u gradu Handlova, nakon sjednice Vlade. Pucnjava se dogodila nakon što je Fico izašao iz sale te došao među okupljene ljude. Fico je ranjen u stomak i grudi, a napadač mu je prije napada, navodno, rekao: „Robo, dođi ovamo“ i tada je počela pucnjava.

CIK neće mijenjati biračke odbore. Za Centralnu izbornu komisiju BiH (CIK) ništa nema sporno u činjenici da su članovi biračkih odbora, odnosno općinskih i gradskih komisija dugogodišnji članovi i predsjednici, naprotiv, čak u odgovoru na konkretan upit „Dnevnog avaza“ odgovaraju da je to poželjno?!

Nema mirne Evrope bez stabilne BiH. Sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija održana je jučer u Njujorku, a visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) podnio je još jedan izvještaj o situaciji u našoj zemlji i statusu provedbe mira.

BiH ima najljepša etno sela. Posljednjih godina u BiH je ruralni turizam sve popularniji. Uz brojna seoska gazdinstva, sve je više etno sela, koja postaju značajan dio turističke ponude i koja iz godine u godinu sve više privlače kako domaće, tako i strane goste.

Sarajlija rekorder s dugom od 210.024 KM. Prema novim podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), a koji su ažurirani 3. maja ove godine, vozač iz sarajevske općine Stari Grad i dalje je apsolutni rekorder kad je riječ o neplaćenim novčanim kaznama za saobraćajne prekršaje.

Od vječnih dama do seks-bombi. Prestižni Filmski festival u Kanu otvoren je preksinoć u prisustvu brojnih zvijezda premijerom filma „The Second Act“, a glumice, manekenke i influenserice dale su sve od sebe i bljesnule na crvenom tepihu.

Barbarez započinje novu eru „Zmajeva“. Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas će objaviti svoj prvi spisak. Navijači su dugo prizivali Barabareza na poziciji selektora, a kada se to konačno desilo, nisu mogli vjerovati.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.