SASTANAK IPAK ODRŽAN

SDP Mostar: "Sa SDA nismo pregovarali ni o čemu, održani su samo razgovori"

SDP ne želi ulaziti u nikakve predizborne koalicije sa NES i SDA, naveli su

SDP

N. H.

18.5.2024

Mostarski SDP se oglasio nakon što se u medijima pojavilo da će pregovarati sa SDA. 

U saopćenju su naveli da su se se sastanak održao, ali da nije riječ o pregovorima, nego o sastanku koji je realiziran na zahtjev novoizabranog rukovdostva mostarskog SDA, te da na njemu nisu nisu ni razmatrani niti postignuti bilo kakvi dogovori. 

- SDP Mostar smatra da komunikacijska kultura dijaloga i medjusobno uvažavanje mora postati standard političkih odnosa, jer samo tako možemo ojačati demokraciju u našem gradu i zajednički ponuditi gradjanima vrijednosti lokalne politike kakvu zaslužuju.

Kada je u pitanju SDP Mostar, javnost je već ranije potpuno transparentno upoznata kako je Gradski odbor SDP BiH Mostar usvojio odluku da iz dobro poznatih iskustava prethodnih lokalnih izbora, SDP ne želi ulaziti u nikakve predizborne koalicije sa NES i SDA.

U tom kontekstu smatramo da svi razgovori i javne špekulacije o toj temi odmah mogu prestati.Predstavnici SDP-a na današnjem sastanku uputili su poziv rukovodstvu SDA da zajednički radimo na sprečavanju izbornih manipulacija i krađa, kako bi gradjani Mostara konačno imali priliku sudjelovati na poštenim izborima – stoji u objavi GO SDP Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.