BIHAMK

Ove granične prijelaze izbjegavajte: Gužva na izlazu iz BiH

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik (Malezijski put) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja

Bosanska Gradiška. BIHAMK

S. S.

20.5.2024

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Ljubogošta-Podromanija (u mjestu Podkrajevi) saobraćaj je potpuno obustavljen.

Početak nove radne sedmice donosi i pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno vlažnom kolovozu. Zbog povremene kiše apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno držite odstojanje između vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Zbog potreba redovnog održavanja, zatvorena je preticajna traka u tunelima Grab, 25.Novembar i Vis na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se, do završetka radova, odvija voznom trakom.

Zbog redovnog servisiranja desnih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče danas će od 8 sati za saobraćaj biti zatvorena dionica autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug. Uključenje na autoput bit će preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug. Dionica ostaje zatvorena do okončanja radova.

Frekventna dionica

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kod poslovne zone Pečuj), zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik (naselje Grablje), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik (Malezijski put) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja. Mole se svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, dok u suprotnom smjeru (Brčko-Cerik) koriste obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik. Također, deminerski radovi izvode se svakog radnog dana od 08 do 16 sati i na putnom pravcu Lopare-Čelić (skretanje za Brusnicu).

Saobraćaj obustavljen

Na dionici regionalnog puta Zavala-granica BIH/HR zbog neophodnih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen. Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.