SJEDNICA VLADE

Vlada Brčko Distrikta BiH dala suglasnost na Izvješće o radu Ureda za prevenciju korupcije

Na sjednici Vlade odobrene su i Smjernice za izradu Odluke o kriterijima za financiranje djelatnosti visokog obrazovanja

Vlada Brčko distrikta. Fena

FENA

22.5.2024

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u nastavku sjednice k znanju je primila Izvješće o radu Inspektorata Brčko distrikta BiH za razdoblje od prvog do trećeg mjeseca 2024. godine. K znanju je primljeno i Godišnje izvješće o financijskom upravljanju i kontroli za 2023. godinu Odjela za javnu sigurnost.

Članovi Vlade dali su također suglasnost na Izvješće o radu Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2023. godine.

Sukladno tome, zamjenik direktora Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu BiH Mirza Mešanović pozvao je sve građane da ukoliko imaju saznanja o eventualnim koruptivnim radnjama, iste mogu prijaviti putem mrežne stranice, anonimno, putem pošte ili osobno na protokol Ureda.

Na prijedlog Odjela za komunalne poslove odobrene su Smjernice za izradu Pravilnika o kupcima – proizvođačima i zajednicama obnovljive energije Brčko distrikta BiH.

Na 46. redovitoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu dana je suglasnost na Nacrt mape puta za pravednu tranziciju u regijama bogatim ugljem u Bosni i Hercegovini.

Na prijedlog istog Odjela dana je i suglasnost na Odluku Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta BiH o izboru i imenovanju kandidatkinje Ivane Damjanović na radno mjesto ravnateljice Turističke organizacije Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade su na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju usvojili Plan i program osposobljavanja rukovoditelja / službenika Brčko distrikta BiH za suradnju s iseljeništvom za 2024. godinu.

Na sjednici Vlade odobrene su i Smjernice za izradu Odluke o kriterijima za financiranje djelatnosti visokog obrazovanja, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.