"PONOSNA SRBIJA I RS"

U Srebrenici osvanuo bilboard uoči sutrašnjeg glasanja o rezoluciji: "Mi nismo genocidan narod, pamtimo"

Sutra će se održati rasprava o rezoluciji kojom bi 11. juli trebao biti proglašen međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici

Bilboard koji je osvanuo u Srebrenici. Facebook

E. Ć.

22.5.2024

Uoči sutrašnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN-a o rezoluciji o Srebrenici, u ovom gradu večeras je osvanuo bilboard s natpisom "Mi nismo genocidan narod. Pamtimo".

U potpisu bilboarda pisalo je "Ponosna Srbija i Srpska". 

Podsjetimo, sutra će se održati sjednica Generalne skupštine UN-a i rasprava o rezoluciji kojom bi 11. juli trebao biti proglašen međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Kosponzori Rezolucije o Srebrenici su: Albanija, Australija, Austrija, Andora, Antigva i Barbuda, Bangladeš, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kanada, Čile, Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Island, Irska, Italija, Jordan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Maršalovi Otoci, Mikronezija, Nizozemska, Novi Zeland, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Ruanda, Slovenija, Švedska, Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD i Vanuatu.

Danas je japanski ambasador Jamazaki Kazujuki (Yamazaki Kazuyuki) potvrdio da će Japan podržati rezoluciju o Srebrenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.