HISTORIJSKA ODLUKA

Srebrenička majka Mejra Đogaz nakon usvajanja Rezolucije: Srce samo što mi nije eksplodiralo

Moja tri sina, muž, unuk su ubijeni, nikad ih više vidjeti neću, ali neka ostane zapisano makar šta su radili od ljudi

Majke poručuju: Hvala dragom Allahu ima dobrih ljudi. A. Bajramović / Avaz

Alen Bajramovic

23.5.2024

Jedan broj majki Srebrenice okupio se danas u udruženju "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" gdje su pratili direktan prijenos sjednice Generalne skupštine UN-a. Usvajanje Rezolucije dočekale su sa suzama, ali i olakšanjem.

- Srce samo što mi nije eksplodiralo slušajući onoga Vučića, ali hvala dragom Allahu ima dobrih ljudi. Meni ništa doprinijeti neće, moja djeca se nikad vratiti neće. 

Moja tri sina, muž, unuk su ubijeni, nikad ih više vidjeti neću, ali neka ostane zapisano makar šta su radili od ljudi - kaže majka Mejra Đogaz.

Mejra Đogaz. A. Bajramović / Avaz

Kako masovnije okupljanje ne bi uzrokovalo sigurnosne probleme majke su dan provele u prostorijama udruženja, a željele su kažu biti uz najmilije koščice koje leže u mezarju Memorijalnog centra.

- Zahvaljujem se svijetu čija je savjest proradila, iako su nam mogli pomoći i 1995 godine. Ovako izgleda pravda. Rat treba zaustaviti na svim prostorima gdje se dešava, Ukrajina, Gaza, samo da bude mir a sve drugo je lako. 

Želimo mir, suživot, da se ispoštuje ova Rezolucija i da se Srebrenica ne dogodi nijednom narodu - kazala je Nura Begović.

Nura Begović. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.