ČAST I OBAVEZA

Hajrija Maksić, nova v.d. direktorica KCUS-a za "Avaz": Pacijent jeste i mora biti u fokusu zato što zbog njih postojimo

Ja već 30 godina radim u UKC Sarajevo, pored ostalog radim i mnogo različitih edukativnih programa

Hajrija Maksić. Screenshot

Alen Bajramovic

28.5.2024

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu imenovao je novu v.d. direktorice KCUS-a. Ovu dužnost u naredna tri mjeseca obavljat će prof. dr. Hajrija Maksić, specijalista pedijatar, subspecijalista neonatolog, dugogodišnja uposlenica KCUS-a i predsjednica Udruženja pedijatara u BiH.

Prva stvar koju planira uraditi nakon zvaničnog preuzimanja dužnosti, koje će uslijediti veoma brzo, je snimiti stanje na klinikama i posvetiti se prioritetima.

- Klinički centar je institucija od nacionalnog interesa. Prema tome, uloga vršioca dužnosti direktora je veoma ozbiljan zadatak i u tom kontekstu namjeravam usmjeriti svu svoju aktivnost. 

Ja već 30 godina radim u UKC Sarajevo, pored ostalog radim i mnogo različitih edukativnih programa, pa je ovo za mene i čast, i obaveza kojoj ću se maksimalno posvetiti. Pacijent jeste i mora biti u fokusu zato što zbog njih postojimo - kazala je dr. Maksić za portal "Avaza".

Dodaje da će KCUS nastaviti raditi u timu, da su poboljšanja uvijek moguća, ali da su za njih potrebni vrijeme, strpljenje i podrška.

- Ovo je funkcija vršioca dužnosti, Klinički centar je institucija koja ne trpi pauze i mi ćemo nastaviti raditi u timu, uključen je veliki broj ljudi u rad Kliničkog centra, do izbora generalnog direktora - ističe prof dr Hajrija Maksić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.