SAOPĆENJE

BHRT i FTV potpisali sporazum o saradnji, sredstva od RTV takse bit će raspoređena idućih dana

Pored sporazuma o saradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju takse

Karamehmedović i Šabić - Avaz
BHRT i FTV potpisali sporazum - Avaz
BHRT: Servisi pucaju po šavovima - Avaz
Zgrada BHRT-a - Avaz
Oglasili se iz iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-a - Avaz
FENA

30.5.2024

Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

- Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana. Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plaća, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a - saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

Pored sporazuma o saradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

- BHRT zahvaljuje ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.