3. I 4. JUNI

Nastavak diplomatske ofanzive: Bećirović u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj

Bećirovića će primiti Njegovo Veličanstvo kralj Willem-Alexander u kraljevskoj rezidenciji u Hagu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović. predsjednistvo.ba

FENA

1.6.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović boravit će u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj početkom naredne sedmice, saznaje Fena u Predsjedništvu BiH.

Tokom zvanične posjete 3. i 4. juna, Bećirović će razgovarati s najvišim zvaničnicima Nizozemske.

Bećirovića će primiti Njegovo Veličanstvo kralj Willem-Alexander u kraljevskoj rezidenciji u Haagu. Denis Bećirović razgovarat će i s premijerom Markom Rutteom u zgradi Vlade Nizozemske. Riječ je o drugom sastanku predsjedavajućeg Bećirovića s premijerom Rutteom u proteklih pet mjeseci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarat će i s predsjednikom Senata Nizozemske Janom Anthoniejem Bruijnom i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Martinom Bosmom.

Tokom zvanične posjete Nizozemskoj, dr. Bećirović razgovarat će o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje u svim oblastima, posebno na polju ekonomije, kao i evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Posjeta Nizozemskoj uslijedit će nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović 23. maja u New Yorku prisustvovao sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.