NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" čitajte: Ne sramotite Srebrenicu

Onog momenta kad Srebreničani budu sposobni komunicirait sami, bez drugih sa strane, stanje će se promijeniti, kaže reis Kavazović

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

6.6.2024

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: reisul-ul-ulema Husein ef. Kavazović za „Dnevni avaz“: Ne sramotite Srebrenicu.

Reis reagirao na posljednje sukobe u ovoj općini. „Onog momenta kad Srebreničani budu sposobni komunicirait sami, bez drugih sa strane, stanje će se promijeniti“, kaže u razgovoru za „Dnevni avaz“ reisu-ul-ulema.

Jasna pravila, u slučaju prenošenja nedozvoljenih proizvoda, slijede drakonske kazne na granici s Hrvatskom. Sankcije dosežu vrtoglave iznose.

Desio se drastičan pad izvoza struje iz BiH. Iz Elektroprivrede objašnjavaju šta je u pitanju.

U komentaru dana „Gdje su pare“ analiziramo kako je moguće da su prihodi od indirektnih poreza se popeli čak na 4,5 milijardi KM, a da građani ne vide taj novac.

Nove ucjene iz RS, vlasti manjeg entiteta traže raspodjelu budžetskih prihoda u svoju korist tako da izvuku više novca od onog što im pripada.

Ličnost dana je Emrah Tepić, slijepi momak koji je autor jednog od najboljih magistarskih radova na Univerzitetu u Sarajevu.

Amar Hozović dobitnik je zlatne medalje na naučnoj olimpijadi, srednjoškolac kreće na put po novo zlato.

Cijene voća i povrća eksplodirale na pijacama. Prve borovnice koštaju čak 24 KM, jagode i trešnje 10 KM.

U Sarajevskom kantonu donosimo priču o kandidaturi Srđana Mandića ispred Naše stranke za načelnika Općine Centar. Kako će reagirati iz NiP-a Centar koji su pokušali da opozovu Mandića.

Uskoro slijedi izbori za Evropski parlament, očekuje se rast podrške radikalne desnice. Šta će to značiti za Evropu?

Trifkoviću 15 godina zatvora jer nije pucao u policajce, Tužiteljice predložile da se prihvati sporazum o priznanju krivice.

Direktorica Misija USAID-a u BiH Kortni Čab govori za „Dnevni avaz“. Projekt razvoja održivog turizma okuplja svjetske lidere iz svijeta turizma kako bi u BiH predstavili inovativna rješenja.

Nezaboravni Ćorkan, Bosna i Hercegovina se oprašta od Harisa Burine koji je preminuo u 62. godinu u Zenici. Glumac koji je živio 200 na sat.

U sportu čitajte tekst o „Red Bull Showrun“, jedinstvenom događaju u glavnom gradu BiH. Slavni Dejvid Kultard vozi čuveni bolid. Sve je spremno za vrhunski spektakl.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.